2021. szeptember 14., 15:41

Eperjesen többen is összeestek a pápára várakozó tömegben

Kedden Eperjesre látogatott Ferenc pápa, a találkozó során többen rosszul lettek a tömegben. Ľuboslava Pekárová, a mentőszolgálat műveleti központjának vezető operátora elmondta, a helyszínen lévő kollégái ellátták őket.

Ferenc pápa Eperjesen
Fotó: TASR
Eddig mintegy hét személyt láttunk el ájulás, vérnyomásesés vagy kiszáradás miatt. Senkit sem kellett kórházba szállítani"

- mondta Pekárová a TASR hírügynökségnek.

Az szakember azt tanácsolta, hogy a Ferenc pápa által celebrált szentmisére látogatók igyanak elég folyadékot, és ha gyógyszert szednek, ne felejtsék el bevenni.

Húzzanak kényelmes cipőt, védjék a fejüket az erős napsütéstől, és ha mégis rosszul lennének, forduljanak a helyszínen lévő egészségügyi szakemberekhez"

- tette hozzá Pekárová.

Ferenc pápa Eperjesen celebrált szentmisét, majd kedden délután a kassai (Košice) Luník IX lakótelepre látogat, ahol a roma közösség tagjaival találkozik. Később átvonul a Lokomotíva stadionba, ahol a fiatalokhoz fog szólni.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.