2021. augusztus 19., 08:06
Frissítve: 13:23

Emberölés miatt nyomoznak a gyermektábori tragédiával kapcsolatban

Ahogy arról kedden beszámoltunk, egy észak-szlovákiai gyermektáborban egy kisfiú olyan súlyosan megsérült, mikor a viharban rázuhant egy sátor vaskonstrukciója, hogy az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. A rendőrség emberölés miatt vizsgálja az esetet, számolt be róla a TASR hírügynökség.

tragedia-turcsek-villamcsapas
Fotó: TASR

A megbízott rendőrnyomozó emberölés bűncselekménye ügyében büntetőeljárást indított a Turcsek (Turček) község melletti nyári táborban elhunyt kisfiú esetével összefüggésben. Erről szerdán tájékoztatott a zsolnai kerületi rendőrség a közösségi hálón.

A Stubnyafürdői járásbeli (Turčianske Teplice) Turcsek melletti sátortábort hétfőről keddre virradóra romba döntötte egy szélvihar. 104 gyerek tartózkodott a helyszínen, közülük heten megsérültek, egy hatéves kisfiú meghalt.

Az eredeti, szlovák hírben az "usmrtenie" kifejezést használják, amely, kissé pongyolán lefordítva, halálokozást jelent. Mivel a magyar jogrend és szaknyelv ilyet nem ismer, az "usmrtenie"-t  az ehhez legközelebb álló emberölésnek fordítják. A gondatlanságból elkövetett emberölés kategóriának, amely jelen esetre leginkább ráillik, a szlovák jogrendben nincs egy az egyben megfeleltethető párja.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.