2021. augusztus 17., 09:33
Frissítve: 18:53

Halál a gyermektáborban. Mi történhetett?

Megmagyarázhatatlan tragédia történt egy turcseki  (Turček, Stubnyafürdői járás) gyermektáborban hétfőről keddre virradóra. Meghalt egy gyermek, aki egyelőre nem tudni miért, súlyos sérüléseket szenvedett, tájékoztatott közösségi oldalán a zsolnai rendőrség.

rendőrség, Szlovákia
Fotó: TASR
Illusztrációs felvétel

A rendőrség közleménye szerint egyelőre ismeretlen okok miatt több gyermek is megsérült a táborban. Az egyikük annyira súlyosan, hogy életét vesztette.

A tvnoviny.sk információi szerint a mindössze 7 éves gyermeket villámcsapás érte. 

A helyszínre azonnal több rendőri egység is érkezett, valamint pszichológusok is.

Folyik a vizsgálat, hogy kiderüljön, pontosan mi történhetett, de az  ügy érzékenységére hivatkozva a rendőség bővebb információkat nem közölt.

Megerősíthetem, hogy nem sokkal éjfél után segélyhívást fogadtunk a 155-ös számon azzal, hogy  a táborban a vihar összedöntötte a sátrakat és a helyszínen sérült gyermekek vannak”

– közölte Alena Krčová, a mentőszolgálat szóvivője.

Elmondása szerint nehezen elérhető terepről van szó, kidőlt fákkal, ezért a tűzoltók és rendőrök koordinált bevetésére volt szükség.

Sajnos, a kiküldött mentők egy gyermeken már nem tudtak segíteni, további hetet az ellátásuk után a környékbeli kórházakba szállítottak”

– tette hozzá a szóvivő, de bővebb információkkal ő sem szolgált. 

Heger részvétet nyilvánított

Eduard Heger szlovák kormányfő közösségi oldalán fejezte ki részvétét az elhunyt gyermek családjának és gyors felépülést kívánt a többi sérült táborozónak.

A turcseki gyermektáborban történt tragédia megrázta Szlovákiát. Az emberi élet kihunyása mindig fájdalmas, különösen, ha gyermekről van szó”

– állapította meg bejegyzésében.

Heger reméli, hogy minden sérült gyermek hamar rendbejön. Korai gyógyulást kívánt nekik.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.