2021. szeptember 16., 06:59

Előzetes letartóztatásba került a NAKA három nyomozója és a belső ellenőrzés vezetője

Az éjszakai órákban előzetes letartóztatásba helyezték a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) hétfőn őrizetbe vett vizsgálótisztjeit: Milan Sabotát, Pavol Ďurkót és Ján Čurillát. A Pozsonyi III-as Járásbíróság döntésére ugyancsak rács mögött marad Peter Scholtz, a belső ellenőrzés vezetője.

pavol durka
Fotó: TASR

A negyedik rendőrnyomozó, Štefan Mašin előzetes letartóztatásba vételéről a délutáni órákban döntenek.

A vizsgálótisztek előzetes letartóztását az eljárás befolyásolása, illetve a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak a pozsonyi járásbíróság.

A nyomozók panasszal éltek a döntéssel szemben - írja a DenníkN.

Az őrizetesek kihallgatása folytatódik, a nyomozati szervek egyelőre nem kommentálták a döntést.

Az előzetes letartóztatásba helyezett nyomozók több kiemelt akciót vezényeltek le: 2020 novemberében letartóztatták Tibor Gašpar országos rendőrkapitányt, Peter Hraškót, a NAKA korábbi igazgatóját és Róbert Krajmert, a NAKA korrupcióellenes főosztályának vezetőjét is. Pavol Ďurko volt az, aki az SIS  korábbi igazgatóját, Vladimír Pčolinskýt korrupcióval gyanúsította meg. 

Sajtóhírek szerint a letartóztatott nyomozók a belső ellenőrzés egyes rendőreinek letartóztatását tervezték, mert alapos gyanú állt fenn azzal kapcsolatban, hogy azok szabotálni akarják a politikai és maffiaszálakkal is átszőtt bűnesetekkel kapcsolatos nyomozásokat. 

Megosztás
Címkék