2021. szeptember 13., 16:00
Frissítve: 15:24

A belügy belső ellenőrzése néhány perccel ezelőtt saját megbízott igazgatóját is őrizetbe vette

Egészen új mélységekbe süllyed Szlovákia. A belügy belső elhárítása nem sokkal négy óra előtt őrizetbe vette saját megbízott igazgatóját, Peter Scholtzot. 

Fotó: TASR
Képünk illusztráció.

A Denník N úgy tudja, az igazgató őrizetbe vételét Juraj Chylo ügyész parancsára hajtották végre. Chylo volt az, aki a megbízott rendőr főkapitány, Peter Kovařík ellen is eljárást indított. Scholtzot saját irodájában vették őrizetbe. Neve onnan lehet ismerős, hogy júniusban ő állíttatta le a Diana Santusová vezette nyomozást, amely a NAKA-nál történt visszaéléseket vizsgálta.

Hírügynökségi jelentés szerint az esettel kapcsolatban egyelőre sem a legfőbb ügyészség, sem a kerületi ügyészség nem kívánt nyilatkozni.

Scholtz 1994 óta szolgál a rendőrség kötelékében, ideiglenes megbízatását még júniusban vette át, miután elődje is korrupciós ügyekbe keveredett (Adrián Sz. ellen jelenleg is folyik a nyomozás). Scholtz sokáig a szenci rendőrkapitányságon dolgozott, 2002 és 2004 között annak igazgatóhelyettese volt - írja a TASR. 2004 óta szolgált a belső ellenőrzésnél.
Megosztás
Címkék