cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. február 4., 09:49

Eldőlt, mikor szavaz a parlament a Büntető Törvénykönyv módosításáról

A Büntető Törvénykönyv módosítását szerdán vagy csütörtökön hagyhatja jóvá a parlament. Erről Robert Fico kormányfő beszélt.

szlovák parlament
Fotó: TASR

A miniszterelnök szerint helyes döntés a módosításról szóló vita második olvasatban történő lerövidítése. Fico a közösségi oldalán posztolt videóban hangsúlyozta:

az eljárás törvényes, és lehetővé teszi, hogy  más, rendkívül fontos javaslatokat is megvitathassunk, amelyeket a kormány már benyújtott a parlament elé".

A képviselők az indítvánnyal kapcsolatos vitában a koalíció által meghatározott időkeretben, összesen 62 órában szólalhatnak fel. A parlament kilencedik ülésszaka kedden folytatódik.

Fico aláhúzta, az ülésen megvitatják azt a javaslatot, amelyet a gazdák illetékek alóli mentesítéséről nyújtottak be az élelmiszerárakra nehezedő inflációs nyomás enyhítése érdekében. A kabinet az élelmiszerárak és az árrések ellenőrzését is szeretné megvizsgálni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.