2022. május 18., 11:55

Egyszeri százeurós családi pótlék minden gyermek után – mutatjuk, ki és mire kap támogatást

Az egyszeri százeurós családi pótlékot, amely minden gyermek után jár, júniusban több mint 1,1 millió gyerek kapja meg.

Milan Krajniak
Fotó: TASR

A hírt a munkaügyi minisztérium sajtóosztálya közölte.

Összesen 1,1 millió gyermeket érint majd az egyszeri 100 eurós családi pótlék. Ez azt jelenti, hogy 25,88 euró helyett 100 eurót kapnak a családok már júniusban. A szociális támogatással a kormány szeretné mérsékelni a magas inflációt, illetve kezelni az aktuális gazdasági problémákat.

Milan Krajniak, a szociális miniszter szerint az egyszeri támogatást összesen 660 ezer szlovákiai család kapja meg. Mintegy 320 ezer egygyermekes, több mint 250 ezer kétgyermekes, 57 ezer háromgyermekes, illetve 21 ezer négy vagy többgyermekes család kap, 100, 200, 300, illetve 400 eurót.  

A kormány elfogadott egy a rászoruló családok között szétosztandó száz-százeurós támogatást is.

Az egyszeri százeurós támogatást azok a személyek is megkapják, akik súlyos egészségi problémákkal küzdő személyt ápolnak, azok a 62 év feletti idős emberek, akik valamilyen oknál fogva nem kapnak nyugdíjat, illetve azok is, akik ugyan nem kapnak ápolási segélyt, de súlyos egészségkárosodással élő és/vagy 80 évnél idősebb személyt gondoznak.

A teljes támogatás összege mintegy 105 millió euró.

támogatás
Fotó:  Szociális minisztérium
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.