2021. június 28., 13:17
Frissítve: 01:19

Egyre több körzeti és gyermekorvos jelentkezik, hogy oltani akar covid ellen

Eddig 190 orvos vállalta, hogy rendelőjében beadja a koronavírus elleni védőoltást. Közülük 155 háziorvos és 35 gyermekorvos, közölte az egészségügyi tárca szóvivője, Zuzana Eliášová.

oltás vakcina
Fotó: TASR/AP

Az orvosok július során is jelentkezhetnek, de az lenne a kívánatos, hogy ezt minél előbb megtegyék. 

Az mindenesetre örvendetes a  tárca szerint, hogy egyre több orvos vállalja a rendelőben való védőoltást, aminek nem titkolt célja, hogy a lakosság minden rétege számára a lehető legérhetőbb legyen a vakcina és ezáltal a védettség.

Júliustól a körzeti, illetve a gyermekorvosi rendelőben is beoltathatják magukat a COVID-19 betegség ellen a felnőttek, valamint a 12 és 15 év közötti fiatalok - közölte az egészségügyi miniszter június 24-i sajtótájékoztatóján. Az érdeklődőknek közvetlenül a körzeti orvosuknál kell jelentkezniük.

A rendelőkben a szokásos módon történik az oltás, az adminisztrációt is itt végzik,  a körzeti orvosok csak a saját betegeiket olthatják be. A körzeti orvosok a Pfizer/BioNTech Comirnaty vakcinájával oltanak.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.