2021. február 11., 14:39

"Egy dolog biztos, a bizonytalanság!" A pedagógusokat ezen a hétvégén már biztosan nem oltják Dunaszerdahelyen

Berényi József Nagyszombat megye alispánja portálunk érdeklődésére elmondta, a megye három helyszínt jelölt ki az egészségügyi minisztérium által szervezett oltási akcióra. Nagyszombatban, Dunaszerdahelyen és Szakolcán alakult volna oltóközpont, ahol már szombattól olthatták volna a megye erre jogosult pedagógusait. 

Fotó: Horváth Szomolai Andrea

Berényi arról tájékoztatott, hogy Nagyszombat megye szándékai ellenére, Dunaszerdahelyen és Szakolcán ezen a hétvégén biztosan nem lesz oltóközpont. Az egészségügyi tárca illetékesei ugyanis a nap folyamán arról tájékoztatták őket, hogy a vakcina tárolása körüli logisztikai problémák miatt csak Nagyszombatban tartják meg az első "oltáshétvégét".

Négyezer vakcina jut hétezer jelentkezőre!

- szögezte le Berényi József, aki kihangsúlyozta, a megye továbbra is fenntartja az ajánlatát,

az eredeti három helyszínen kész megszervezni a pedagógusok oltását.

Azt szeretnék, mondta az alelnök, ha a dunaszerdahelyi, illetve környékbeli pedagógusoknak nem kellene Nagyszombatba utazniuk a vakcina után. Berényi József portálunknak azt is elárulta, hogy tudomása szerint az

AstraZeneca vakcinájával oltják majd a pedagógusokat.

Ha ez valóban így van, akkor a minisztérium érvelése méginkább furcsa, hiszen az AstraZeneca vakcinája nem igényel olyan mértékű hűtést, ami indokolná a speciális berendezéseket.

Marek Krajčí egészségügyi miniszter keddi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy indul az alsó tagozatban, óvodákban, illetve a középiskolák végzős évfolyamaiban tanító pedagógusok oltása. Ma 17:30-tól a miniszter Branislav Gröhling oktatási miniszterrel közös sajtótájékoztatón számol be a részletekről.
Ez már biztos?

- kérdezte a telefonban nevetve Nagy Árpád, a dunaszerdahelyi Szabó Gyula Alapiskola igazgatója, mikor a néhány órával ezelőtt bejelentett változásról kérdeztük. Elmondta, ő is a sajtóból értesült a történtekről, majd némi malíciával úgy fogalmazott, legfeljebb annyival szeretné kommentálni az esetet, hogy a szlovák járványvédekezéssel kapcsolatban 

Csak egy dolog biztos, a bizonytalanság!

Az intézményvezető elmondta az iskola pedagógusainak túlnyomó része, "85-90%-uk" szeretné magát beoltatni, amint erre lehetőség kínálkozik. Most várni kell - jegyezte meg Nagy, hiszen, ha akarnának sem tudnak jelenleg regisztrálni. A cikk írásakor még nem működik a minisztérium online felülete.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.