cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. január 3., 14:58

Duray Miklósra emlékezik a Ma7 médiacsalád - III. rész

Méltósággal viselt, súlyos betegség után Duray Miklós 2022. december 30-án visszaadta lelkét Teremtőjének. Ahogy médiacsaládunk főszerkesztője, Molnár Judit írta nekrológjában, "a jelenkor legnagyobb felvidéki magyarjától búcsúzunk". E búcsú keretében a következő néhány napban felidézzük Duray Miklós portálunkon vagy hetilapunkban, a Magyar7-ben megjelent legfontosabb interjúit, háttérbeszélgetéseit, podcast-beszélgetéseit. Életműve jelentőségének ékes bizonyítéka, hogy akad belőlük jónéhány.

2021-09-19 MKP, Magyar Közösség Pártja, kongresszus, Rimaszombat
Duray Miklós
Fotó: Fábián Gergely
Aznap az autonómia sem tűnt lehetetlennek!

- állította egybehangzóan a ma7 médiacsalád podcastjában Duray Miklós és Csáky Pál, amikor Somogyi Szilárd mikrofonja előtt az 1994. január 8-ai komáromi nagygyűlés eseményeit és olykor akciófilmbe illő körülményeit elevenítették fel.

A több tucatnyi beszélgetés közül, amelyekben Duray Miklós is megszólal, ez a 2022 januári ezért is érdekes, mert pontos képet rajzol meg a felvidéki magyarság '89 utáni első nagy válaszútjáról, a komáromi nagygyűlésről.  

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.