2020. szeptember 14., 18:10
Frissítve: 04:00

Csehország vörös zónába kerül. Aki onnan visszatér, karanténra számíthat

Annak, aki Csehországból térne haza Szlovákiába, negatív tesztre lesz szüksége, ellenkező esetben ötnapos karanténra számíthat. Ilyen szigorításra készül a szlovák kormány amiatt, hogy Csehországban az elmúlt hetekben rendkívül megemelkedett a koronavírusos megbetegedések száma - közölte közösségi oldalán Martin Klus külügyi államtitkár. A miniszterelnök bírálta Klust, amiért a döntést még a tárgyalás idején nyilvánosságra hozta.

koronavírus Csehország
Fotó: TASR / AP

Csehország a koronavírusos megbetegedések magas száma miatt vörös zónába fog kerülni - jelentette be Fb-oldalán az államtitkár. Erről a Központi válságstáb döntött mai ülésén.

Ez azt jelenti, hogy Csehországból csak az léphet be Szlovákiába, aki 72 óránál nem régebbi negatív teszttel rendelkezik, vagy hajlandó ötnapos karanténba vonulni és tesztelnie magát.

"Az intézkedés szeptember 18-án lép életbe" - tette hozzá Klus.

A szigorítás azokra az ingázókra nem vonatkozik, akik a legközelebbi határátkelő 30 kilométeres körzetében élnek. A kivétel tehát elsősorban diákokra, oktatókra, kutatókra, egészségügyi szakemberekre, mezőgazdasági termelőkre, szociális munkások, sportolókra vonatkozik

- sorolta az államtitkár, hozzátéve, részletes információkat később adnak.

Klus hozzátette,

Ausztria és Magyarország egyelőre továbbra is marad a zöld zónában, de ez akármikor megváltozhat. 

Matovič bírálta a Csehországról szóló információk közlését

A miniszterelnök bírálta Martin Klus külügyi államtitkárt, amiért a döntést még a tárgyalás idején nyilvánosságra hozta a közösségi oldalán. Mint állítja, ezzel rossz diplomáciai helyzetbe hozta Szlovákiát Csehországgal szemben. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.