2022. június 28., 11:10

Csak szeptemberben kerül a parlament elé a szivárványos zászlókról szóló javaslat

A parlament csak szeptemberben foglalkozik a törvényjavaslattal, amelyet Gyimesi György (OĽaNO) és Tomáš Taraba független képviselő terjesztett be.

Gyimesi György
Fotó: TASR

A TASR hírügynökséget Tomáš Taraba tájékoztatta.

A képviselő szerint azért halasztották későbbre a törvényjavaslatot, mert akkor nagyobb eséllyel kaphat zöld utat.

A jelenlegi helyzet a koalíción belül arról tanúskodik, hogy a törvényjavaslatot szeptemberben többen támogatnák, mint most

– jelentette ki Taraba.

A törvényjavaslatot egyébként több koalíciós képviselő is kritizálta. Gyimesi Györgyöt frakciótársai azért is bírálták, mert szembe menve a koalíciós szerződéssel, egy ellenzéki képviselővel együtt adta be a törvényjavaslatot. A kormányfő felszólította Gyimesit, hogy vonja vissza a javaslatot.

Gyimesi és Taraba közösen terjesztette elő az állami szimbólumok használatáról szóló törvény módosítását. Azt akarják elérni, hogy állami intézményekre, beleértve az emberi jogi biztos hivatalát is, tilos legyen kifüggeszteni olyan szimbólumot, amely bármilyen szexuális orientációjú közösség vagy szervezet ideológiáját propagálja.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.