2021. február 19., 14:48

Cirkusz a köbön: Matovič állítólag kétmillió orosz vakcinát kötött le, de a kormány megvétózta. Krajčí mégis engedélyezheti

Igor Matovič kormányfő pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, kisebb csodát ért el, miután titkos tárgyalásokat folytatott az orosz gazdasági miniszterrel.

Igor Matovič
Fotó: TASR

A kormányfő állítása szerint júniusig kétmillió orosz vakcina leszállítására kapott ígéretet, miután az elmúlt heteket a "telefonhoz tapadva" töltötte.

Matovič szerint erről a lehetőségről minden kormánytagot tájékoztatott, a kabineten mégsem ment át, hogy Szlovákia is rendeljen a Szputnik V vakcinából.

A kormányfő szerint el kell kerülni azt a helyzetet, hogy a szlovákiaiaknak Magyarországra kelljen átmenniük, hogy beszerezhessék az orosz vakcinát.

Láss csodát, van is megoldás, Marek Krajčí egészségügyi miniszterként közvetlenül is engedélyezheti az orosz vakcina forgalmazását.

Nekünk egyetlen kérdésünk marad: mi szükség a politikai cirkuszra abban az országban, ahol az egészségügyi ellátórendszer az összeomlás szélére került?

Ne feledjük, szerdán Szlovákia az uniós államok segítségét kérte, hogy egyáltalán kezelni tudja az egyre súlyosabb járványhelyzetet.

Megosztás
Címkék