2021. október 28., 15:56

Čaputová szerint törékeny a kormányunk

A jelenlegi szlovák kormány törékeny, számos kihívással néz szembe, és konfliktusok sújtják. A Robert Fico által vezetett ellenzék pedig profitál ebből – jelentette ki Zuzana Čaputová szlovák államfő a ČT24 hírcsatornának adott interjújában.

Zuzana Čaputová
Fotó: Zuzana Čaputová facebook

A politikusoknak, köztük Robert Ficónak is, a szemükre vetette azt is, hogy saját politikai céljaik érdekében visszaélnek a társadalom megosztottságával.

Čaputová szerint a társadalom megosztottsága a félretájékoztatásból is fakad. Véleménye szerint a közösségi hálók is felelősek ezért.

Tudják, hogy a romboló és bomlasztó tartalom több reklámot ad el"

– fűzte hozzá. A Csehszlovákia megalapításának 103. évfordulója alkalmából adott interjúban az államfő Tomáš Garrigue Masarykot idézve kijelentette: „Az igazság győz”.Az államfő nagyra értékelte, hogy a közvélemény-kutatások szerint Szlovákia lakosságának többsége fontosnak és értékesnek tartja az első csehszlovák állam létrejöttének időszakát, s örömét fejezte ki amiatt, hogy október 28-át államünneppé nyilvánították Szlovákiában is.

Nehéz időszak előtt állunk”

– fogalmazott az államfő, aki felhívta a figyelmet a koronavírus-járvány egyre növekvő harmadik hullámára, valamint az energia- és élelmiszerárak emelkedésére is.

"A leggyengébb elemnek azonban a társadalom megosztottságát tartom. Nekem úgy tűnik, néha olyan frontokon is megosztottak vagyunk, amelyek nem is fontosak.

Ha sikerülne megegyezni azokban az alapértékekben, amelyek az első Csehszlovák Köztársaság üzenetét hordozzák, mint az igazság, a szeretet és a humanizmus, a társadalom sokkal összetartóbb lehetne, és sokkal jobban kezelhetnénk a válságokat”

– fűzte hozzá Čaputová.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.