2021. január 1., 08:50

Čaputová szerint a szigorításokat a 12. órában fogadták el

Zuzana Čaputová államfő szükségesnek tartja és támogatja a kormány által elfogadott újabb járványellenes óvintézkedéseket. Hozzátette: a helyzet nagyon súlyos, és nem tudni, meddig fog tartani ez az állapot. A kórházak állapota fogja megmutatni, hogy javul-e a járványhelyzet.

Fotó: prezident.sk
A helyzet javulásához úgy járulhatunk hozzá, ha nem a gyenge pontokat fogjuk keresni, hanem a szükséges időre önszántunkból elszigetelődünk és a minimális emberrel találkozunk”

 – fogalmazott az államfő. Hozzátette: ma minden egyes érintkezés kockázatos lehet.

Čaputová szerint a szigorításokat a 12. órában fogadták el.

Amennyire népszerűtlen a jelentős mozgáskorlátozás az ünnepi csúcsidőben és a folyamatban lévő szabadságok alatt, annyira szükséges” – tette hozzá.

Az államfő rámutatott: a mobilitás korlátozását sürgették az orvosok, akik a leginkább érzékelik a probléma súlyosságát, az epidemiológusok, a tudósok és mindenki más is, aki figyeli a fertőzöttek, a kórházban kezeltek és az elhunytak számát.

Čaputová mindenkit arra kért, hogy készüljön fel a nehéz napokra, és hogy tartsunk össze. Hozzátette: az élet és az egészség védelme mindennél előbbre való.

Szlovákiában 2021. január 1-től, reggel 5 órától szigorú kijárási tilalom lép életbe, kevés kivétellel. Az intézkedés január 24-ig marad érvényben.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.