Čaputová összevonja szemöldökét: viszonyuk rendezésére szólította fel Matovičot és Lengvarskýt

2021. július 12., 17:10
ma7 | TASR

Érthetetlen, hogy miért nem utalták már át a pénzt az oltási kampányra, jelentette ki hétfőn újságírók előtt Zuzana Čaputová államfő, aki egyben felszólította az érintett minisztereket, hogy beszéljék meg egymás között az ügyet.

caputova
Fotó: TASR

Az elnök asszony arra reagált, hogy Igor Matovič pénzügyminiszter nem bocsátotta rendelkezésre a kampány megvalósításához szükséges pénzeszközöket, és további dokumentumokat kért Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügy-minisztertől. Az államfő ezzel kapcsolatban rámutatott: az oltási kampány teljesen legitim stratégia, amelyet a világ legtöbb országában alkalmaznak, hogy felhívják a figyelmet a védőoltás előnyeire és társadalmi jelentőségére.

2021. július 12., 11:27

Matovič vs. Lengvarský: Új boxzsákot talált a volt miniszterelnök

A bukott miniszterelnök nem csak lubickol a vitákban, igényli is ezeket. Ha kell, hát generál magának.

Tudom, hogy az oltási kampány elő van készítve. Számomra érthetetlen, miért nem valósult már meg, miért nem állnak rendelkezésre a pénzeszközök. Feltétlenül szükséges, hogy a miniszterek tisztázzák egymás között ezt az ügyet"

- mondta Čaputová, aki hétfőn a Zsolna (Žilina) melletti Harmatos (Rosina) községbe látogatott, hogy találkozzon a helyi mobil oltócsapat tagjaival.

A pénzügyminiszter arra hivatkozva nem hagyta jóvá az oltási kampányra szánt pénzkeretet, hogy a tárcájának biztosítania kell a közpénzek hatékony felhasználását. Emiatt az egészségügy-minisztériumtól tájékoztatást kért arról, mely médiatermékekkel sikerült kedvezményes megállapodást kötnie hirdetési felületek biztosítására.

Az egészségügyi tárca hétfőn továbbította a pénzügyminisztériumnak a hiányzó adatokat. A tárca közleménye szerint folyamatosan zajlik a tájékoztató kampány. Példaként az "Oltsd be a nagymamát" rádiókampányt, a szakértőkkel készített online videókat és a regionális kampányt említik. Az október 15-ig tartó oltási kampányt az aktuális fejleményekhez igazítják.

Kövesse facebook oldalunkat is!