2023. január 22., 10:48

Čaputová a sikertelen népszavazás ellenére alkotmánymódosítást sürget

Zuzana Čaputová államfő a sikertelen népszavazás ellenére elengedhetetlennek tartja, hogy a jelenlegi politikai helyzetben a parlament minél gyorsabban elfogadja az előrehozott választás kihirdetését lehetővé tevő alkotmánymódosítást.

Zuzana Caputova
Fotó: TASR

A TASR hírügynökséget Zuzana Čaputová szóvivője, Martin Strižinec tájékoztatta.

Tiszteletben tartom az alkotmánymódosításról szóló népszavazás eredményét és az állampolgárok hozzáállását, akik ilyen formában nyilvánították ki a véleményüket. Bár a népszavazás érvénytelen, de a jelenlegi politikai helyzetben elengedhetetlen, hogy a képviselők mielőbb elfogadják az előrehozott választásról szóló alkotmánymódosítást.

-jelentette ki Zuzana Čaputová.

Feldolgozottság: 100%
97,52%
1,54%
0,94%
Igen: 1163586 (97,52%) Nem: 18398 (1,54%) Érvénytelen szavazat: 11214 (0,94%)
Az állami választási bizottság megerősítette, hogy érvénytelen az alkotmánymódosításról szóló szombati (január 21.) népszavazás. A részvétel 27,25 százalékos volt, az érvényességhez 50 százalékot meghaladó részvételre van szükség. Szlovákia történetének kilencedik népszavazását a Smer-SD kezdeményezte más ellenzéki pártokkal.

 

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.