cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. január 25., 20:15

Bírálja az államfő a Büntető Törvénykönyv módosításáról szóló parlamenti vita korlátozását

Zuzana Čaputová államfő szerint a Btk (Büntető Törvénykönyv)-ról szóló parlamenti vita korlátozása az önös érdekek megbocsáthatatlan előnyben részesítése az alkotmányos elvekkel és a közérdekkel szemben.

2024-01-18 Zuzana Čaputová parlament
Fotó: TASR
A szakértői vita mellőzése és a parlamenti megvitatás korlátozása megsokszorozza a módosítással kapcsolatos kockázatokat, mivel mindez lehetetlenné teszi az életbe lépése gyakorlati és technikai következményeinek alapos mérlegelését. A változások hatását a lakosság biztonságára, a bűncselekmények áldoztainak és károsultjainak jogaira, az alkotmányos elvek betartására, és nem utolsó sorban az ország nemzetközi kötelezettségeire

– hangsúlyozta az államfő a közösségi hálón.

A kormánypárti képviselők csütörtökön megszavazták, hogy első olvasatban maximum 20 órán át tarthat a Btk. módosításáról szóló parlamenti vita.

Az ügyrendi javaslatot 77 kormánypárti képviselő támogatta. Az ellenzék nem jelentkezett be a szavazáskor, szerinte a képviselők véleménynyilvánítási jogának megsértéséről van szó.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.