2021. december 14., 11:10

Berényi József: Járt utat a járatlanért nem szabad feladni!

Külhoni magyar pártvezetőkkel egyeztetett december 13-án Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Szekszárdon. A tanácskozás napirendjén az elmúlt év legfontosabb nemzetpolitikai eredményei és az egyes régiók helyzete szerepelt.

Külhoni pártvezetők találkozója
Fotó: ma7

Berényi József, a Szövetség MKP-platformjának elnöke, a találkozó kapcsán portálunknak elmondta, egy hagyományos évértelő találkozón vettek részt, amely egyben kitekintő is volt a jövő évre. A találkozón a magyar kormány képviselői részéről elhangzott az is, bíznak benne, hogy április után is folytatódik majd a határon túli közösségek olyan mértékű támogatása, amely az utóbbi években megvalósult.

Ennek természetesen mindegyikünk örült, és mindegyikünk megköszönte a megemelt támogatást, ami az utóbbi négy évben a Felvidékre is érkezett”

– fűzte hozzá Berényi.

Berényi elmondta továbbá, tájékoztatta a résztvevőket arról is, hogy a Szövetség nagyon komoly kihívások előtt áll, hiszen jövőre megyei és helyhatósági választások lesznek Szlovákiában.

Amennyiben a kormány kibírja a következő évet, ez lesz az első megmérettetése a Szövetségnek”

– mondta Berényi hozzáfűzve, a találkozón elhangzottak kérdések is arra vonatkozóan, milyen eredményt vár a párt, illetve hogyan zajlik a felkészülés a megyei választásokra. „Ennek kapcsán elmondtam, hogy sajnos a járványhelyzet nem túlságosan kedvez egy új párt létrehozásának, nem tudunk találkozókat szervezni, úgy, ahogyan azt szerettük volna, és ez akadályozza a helyi és a járási szervezetek kialakítását is, ami nélkül nagyon nehéz majd jó eredményt elérni” – mondta az MKP-platform elnöke. Hozzáfűzte, természetesen van még idő, hiszen egy év múlva, jövő novemberben lesznek csak a választások.

"Arról is beszéltem továbbá a találkozón, hogy ez a párt nem elsősorban a megyei választások miatt jött létre, mert azon az MKP még a szembenállás ellenére is jó eredményeket tudott hozni” – fogalmazott Berényi hozzáfűzve, a megyei választások tekintetében öt megyéből négyben az MKP erős, egyben, Kassa megyében pedig a Híd.

Mind az öt megyében ott vagyunk tehát erőteljesen, és képviselni tudjuk közösségünk érdekeit, és helyi szinten is hasonló a helyzet. A megyei és helyhatósági választásokon tehát elsősorban a jelenlegi pozíciók megőrzése a cél”

– mondta Berényi hozzáfűzve, a Szövetségnek elsősorban a parlamenti és az európai parlamenti választások miatt kellett létrejönnie. „Fontos kérdés tehát, hogy az MKP-platform megfelelő teret kapjon ezeken a választásokon a Szövetségek belül, mert így tudjuk hozni az eredményeket. Úgy is fogalmazhatnék: Járt utat a járatlanért nem szabad feladni” – zárta az MKP-platform elnöke.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.