2020. július 18., 19:45

Berényi az MKP-kongresszus után: „Nem simulni kell a kormányhoz, de ha módunk van befolyásolni a döntéseket, azt tegyük meg!”

„Azt vallom, hogy nem simulni kell a kormányhoz, de amennyiben van módunk befolyásolni a kormány döntéseit közösségünk és Dél-Szlovákia érdekében, akkor ezt tegyük meg” – vélekedett az MKP tisztújító kongresszusa után Berényi József, akit a párt politikai alelnökévé választottak.

Berényi szerint az egységes magyar politizálás érdekében minden érintettnek egy kicsit fel kell adnia a saját elképzeléseiből, egójából és a pártidentitásból is.

Videó:  ma7

„Mivel az MKP berkeiben a széthúzás irányába mentek el a dolgok, ezért az első és legfontosabb kérdés, hogy a pártot integrálni tudjuk. Párhuzamosan ezzel azonban el kell indítani a felvidéki magyarság politikai képviseletének integrálását is. Az új elnöknek, az új OT elnöknek, az új elnökség tagjainak ennek érdekében meg kell tenniük mindent. Ezt a munkát már holnap el kell kezdeni” – mondta el Farkas Iván, az MKP általános szakmai alelnöke, aki szerint erre a munkára mindössze egy éve van a pártnak, hiszen akár egy év múlva akár előre hozott választásokra is lehet számítani.

Farkas szerint az egységet az MKP-nak kell kezdeményeznie, de ez nem jelentheti azt, hogy csak az MKP kívánalmai és óhaja teljesülhet.

Videó:  ma7

"Nagy feladat előtt állunk, az ugyanis, hogy több pártot egyesítsünk, komoly szervezési feladattal jár majd. Ez lesz az elsődleges kihívás, valamint hogy a párt köré felépítsük azokat a struktúrákat, amelyekkel egy modern, 21. századi párt tud működni" – nyilatkozta Cziprusz Zoltán, az MKP szervezési alelnöke.

Videó:  ma7
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.