2020. július 18., 16:18

Az MKP új elnöke: Nemcsak a politikai, hanem a társadalmi egység megteremtésérére is szükség van

"Egységes fellépés nélkül nagyon nehéz lesz bármit is elérnünk, ezt megmutatta az előző időszak is, éppen ezért az egység megteremtése a cél elsődlegesen” – nyilatkozta a ma7-nek közvetlenül megválasztása után Forró Krisztián.

Az MKP frissen megválasztott elnöke szerint

tárgyalni kell a magyarokat képviselő pártokkal és azokkal a szervezetekkel és intézményekkel is, amelyek a magyar közösség ügyeit felvállalják,

hiszen – mint azt hangsúlyozta – nemcsak a politikai, hanem a társadalmi egység megteremtésére is nagy szükség van.

Videó:  ma7

„Gratulálok Forró Krisztiánnak, hogy elnyerte az elnöki tisztséget” – fogalmazott Őry Péter, miután Forróval szemben 114:78 arányban alulmaradt a pártelnöki székért folyó küzdelemben. Őry hozzátette, ebben a helyzetben a politikai korrektség azt kívánja meg, hogy ne induljon a párt második legmagasabb tisztségéért, az OT elnöki pozícióért.

„Noha volt erre jelölésem, visszaléptem. Amennyiben igényt tart a munkámra a kongresszus, és a küldöttek úgy döntenek, akkor az elnökségben szívesen folytatom tovább a munkát. Segíteni szeretném továbbra is közösségünket” – közölte a politikus, hozzátéve: a felvidéki magyar politikum sikertelenségéből egyedül a teljes politikai egység jelenthet kiutat.

Videó:  ma7

Egy olyan új alapszabály megalkotására van szükség, amely az MPK teljes struktúráját csírájában változtatja meg, ugyanis egy rugalmasabb pártra van szükség – közölte a ma7-nek nyilatkozva Köpöncei Péter, az Országos Tanács újonnan megválasztott elnöke. Hozzátette, mindenekelőtt szeretné megismerni az MKP tagságának véleményét, gondolkodását.

Videó:  ma7
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.