cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. június 1., 14:30

Békemenet - Megérkezett a menet a margitszigeti Alsó-nagyrétre - VIDEÓVAL

Megérkezett a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által szervezett Békemenet szombat délután három óra előtt a margitszigeti Alsó-nagyrétre. Amikor a menet eleje az Alsó-nagyrétre ért, a vége még az Országháznál járt a szemerkélő esőben. A Békemenetet idén a tizedik alkalommal, ezúttal a "Magyarország maradjon a béke szigete!" mottóval rendezik meg.

 

Békemenet 2024
Galéria
+38 kép a galériában
Fotó: MTI

A Békemenet az id. Antall József rakpart, Jászai Mari tér, Margit híd útvonalon keresztül vonul a Margit-szigetre, az alsó nagyrétre.
Az esőben gyülekezők a rakpart Akadémia és szállodasor közti területén álltak, valamint a téren, a környező utcákban, a rakparton és a Lánchídon is várakoztak a szimpatizánsok.

Az alábbi videó megmutatja, hogyan gyülekeztek a résztvevők a szemerkélő esőben, amely láthatóan nem gátolta meg a több százezer embert, hogy elinduljon a Békemeneten.

Videó: Tóth Márk
Videó:  ma7

A résztvevők egy " NO WAR " feliratú molinó mögött sorakoztak fel.

 

Békemenet - 2024
Fotó:  MTI

 


A molinó mögötti tömegben feltűnt Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, ifj. Lomnici Zoltán a CÖF-CÖKA szóvivője, Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, Bayer Zsolt publicista, Fricz Tamás politológus, Csizmadia László, a CÖF alapítója, Stefka István újságíró, Széles Gábor vállalkozó, Fásy Ádám előadóművész, Pataky Attila énekes is.

Békemenet - 2024
Fotó:  MTI

A Békemenet résztvevői között valóban minden generáció tagjai megjelentek, a legfiatalabbtól az idősebb generációig, akik fegyelmezett menetben haladtak a Margit híd irányába.

Videó: Tóth Márk
Videó:  ma7

 

A résztvevők közül többen "Hajrá Magyarország!", "Fidesz", "Szavazz! Június 9.", "No war, No gender, No migration" feliratútáblákat, illetve helységnevekkel feliratozott zászlókat tartottak a magasba, illetve megjelent egy European Union Civil Cooperation Council feliratú zászló is.

A Margit hídon végigvonuló több százezres tömeg megérkezett a Margit-szigetre, ahol Orbán Viktor is felszólalt, teljes beszédet portálunkon is megtekinthetik. Az alábbi videóban megmutatjuk a szigeten uralkodó hangulatot.

Videó: Tóth Márk
Videó:  ma7
Békemenet 3 - 2024
Galéria
+38 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.