2022. október 6., 13:41

Beismerő vallomást tett, de még mindig sok a kérdés a pozsonyi gázoló ügyében

Az öt halálos áldozatot követelő hétvégi pozsonyi balesetet ittas állapotban okozó Dušan D.-nek lelkiismeret-furdalása van és lelkileg megviselték a történtek – jelentette ki a TASR-nek Jiří Kučera, a gázoló jogi képviselője.

pozsonyi tragédia
Fotó: TASR

„Védencem beismerő vallomást tett, nagyon sajnálja a történteket.

Tisztában van tettének következményeivel

– mondta Kučera. Megerősítette, hogy védence lemondott a Szlovák Deflimpiai Bizottság (DVS) főtitkári posztjáról. „Rendezett életet élt, fogyatékkal élő sportolókról gondoskodott, edzői munkát végzett” – tette hozzá Kučera, megjegyezve, hogy megbocsáthatatlan dolog történt, és védencének ezzel kell tovább élnie.

„Sajnálja azokat a fiatalokat, akik miatta haltak meg vagy szenvedtek sérüléseket, és természetesen a családjaikat is.

Bűntudata van

– mondta az ügyvéd. A baleset napjával kapcsolatban azt mondta, Dušan D.-nek vasárnap a tollaslabdacsapattal kellett fényképezkednie. „Eredetileg valaki más vett volna részt a fényképezkedésen, de végül neki kellett.

Azt nem kérdeztem tőle, miért ivott vasárnap délután

– tette hozzá Kučera.

A bűncselekmény jogi minősítése kapcsán, mely szerint Dušan D. akár életfogytiglani büntetést is kaphat, az ügyvéd egyelőre nem akart nyilatkozni, a védence öngyilkossági hajlamára vonatkozó kérdésekre sem válaszolt. „Tegyék fel saját maguknak a kérdést, ha ne adj' isten önök követnének el ilyesmit, mi járna a fejükben” – mondta Kučera.

Dušan D. előzetes letartóztatása ügyében csütörtökön 16.00-tól tárgyal a Pozsonyi I. Járásbíróság.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.