2021. június 16., 11:11

Bankautomatákat robbantottak fel az éjjel Szlovákiában - összehangolt akcióról lehet szó

Elképesztő bűncselekmény-sorozat történt az éjjel Szlovákiában. A noviny.sk írta meg, hogy az ország több pontján, köztük a Galántai járás egyik településén, valamint a magyarok lakta Tornán bankautomatákat robbantottak fel ismeretlen tettesek. 

bankautomata
Fotó: unsplash.com

A TV JOJ úgy tudja, az egyik felrobbantott bankautomata a Nyitrai járásban található Vicsápapáti élelmiszerüzletének épületében található. Az automatában és az épületben összesen mintegy 35 ezer eurós kár keletkezett. 

Összesen három automatát robbantottak fel, az egyiket a Galántai járáshoz tartozót Sopornyán, míg a másikat érdekes módon messze keleten, a Kassa-környéki járásban található Tornán. 

A rendőrség nem sokkal négy óra előtt kapott értesítést a sopornyai robbantásról. A hajnali óráktól mostanáig zajlik a helyszíni szemle, a robbantás részleteit rendőrségi szakértők vizsgálják. 

Ebben a pillanatban azt tudjuk megerősíteni, hogy az elkövetők autóval érkeztek a településre és egy egyelőre ismeretlen anyaggal kárt tettek az automatában."

A rendőrség azt írja, az automatából készpénzt raboltak el, hogy pontosan mennyit, azt egyelőre nem közölték. 

A robbantás tényét a helyi rendőrség Tornán és Vicsápapátiban is megerősítette. Érdekes kérdés, vajon összehangolt akciókról lehet-e szó. Sopornya fél órányi autóútra van Vicsápapátitól, így itt elképzelhető, hogy ugyanazok robbantottak, Torna azonban messze keleten fekszik, a Kassa-környéki járásban. A három robbantást tehát biztosan nem ugyanazok a személyek követték el, ettől függetlenül az akciót még összehangolhatták. 

Megosztás