2023. január 25., 17:20

Balogh Csaba: A szlovák-magyar kapcsolatok szorosabbra fűzésében a Szövetségre fontos szerep vár

Balogh Csaba, Magyarország nagykövete szerda délután Forró Krisztiánnal, a Szövetség elnökével, Sólymos László OT-elnökkel és Mózes Szabolcs alelnökkel találkozott.

nagykövet
Fotó: Szövetség

Balogh Csaba, Magyarország újonnan kinevezett szlovákiai nagykövete ma adta át megbízólevelét a szlovák államfőnek.

 
A Szövetség vezető politikusai elmondták, hogy megtiszteltetés számukra, hogy a nagykövet  első útja a magyar Szövetség székházába vezetett. Balogh Csaba második kiküldetését tölti Szlovákiában, s elmondása szerint most is a szlovák-magyar kapcsolatok még szorosabbá tételére törekszik majd. Ebben a munkában a Szövetségnek is fontos szerep jut. 
A cél az, hogy őszi parlamenti választásokat követően az új parlamentben és az új kormányban még erősebb kapocs legyünk a két ország és a két nemzet között
- hangsúlyozta Forró Krisztián pártelnök.
 
Mózes Szabolcs, a párt alelnöke a találkozó kapcsán azt emelte ki, hogy a Szövetség  regionális politikusainak pedig a határmenti régiók együttműködésének hatékonyabbá tételében van és lesz komoly szerepe. 
Magyarország pozsonyi nagykövete gratulált a megyei és a helyhatósági választáson elért eredményhez és reményét fejezte ki, hogy a választók az előrehozott parlamenti választáson is a magyar egységre szavaznak majd - áll a Szövetség lapunkhot eljuttatott közleményében.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.