magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2022. november 30., 15:23

Az SaS nem szavazza meg, Gyimesi György mindenkit a költségvetés elfogadására buzdít

Nincs legitim ok a jövő évi állami költségvetés elutasítására, csakis politikai – jelentette ki szerdán a parlamentben György Gyimesi, az OĽANO képviselője a tervezet vitájában.

Gyimesi György
Fotó: TASR

Felszólította a képviselőket, hogy szavazzák meg a törvényt, mert az segít az országon.

Gyimesi állítása szerint Szlovákia a „vesztébe rohanna” az ideiglenes költségvetéssel,

ebben az esetben nem lehetne emelni az orvosok és a pedagógusok fizetését, nem lehetne támogatást nyújtani a cégeknek az energiaárak kompenzálására.

Feltette a kérdést, hogyan lehetne egyrészt konszolidálni a kiadásokat, másrészt segítséget nyújtani. Kijelentéseit elsősorban az SaS-nek címezte, amely szavai szerint egyes helyzetekben „puha”, máskor pedig „kemény” ellenzékként viselkedik.

Marián Viskupič (SaS), a parlament pénzügyi bizottságának elnöke azzal válaszolt, hogy az SaS mindenképpen ellenzéki párt, a költségvetést pedig nem támogatják, mert rossz.

Azt is leszögezte, sem Gyimesi, sem Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter nem mondott konkrétumokat a költségvetésről.

A 2023-25-ös költségvetési tervet október közepén hagyta jóvá a kormány. A tervezett jövő évi költségvetési hiány a GDP 6,44 százalékára emelkedik az idei 5 százalékról.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.