cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2021. szeptember 11., 12:01

Az Összefogás elfogadta az egységes párt alapszabályát. Legkorábban október 2-án alakulhat meg a Szövetség

Az Összefogás szombati komáromi közgyűlésén elfogadták a Szövetség alapszabályát, amelyet a három elődpárt vezetése tárgyalt ki.

összefogás
Galéria
+3 kép a galériában
Fotó: Összefogás

A közgyűlésnek a komáromi Duna Menti Múzeum díszterme adott otthont. A tanácskozáson jelen volt Köpöncei Péter, az MKP Országos Tanácsának elnöke és Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke, az MKP elnökségi tagja.

osszefogas_kongresszus_komarom
Fotó:  Matus Tibor

A közgyűlést követő sajtótájékoztatón Mózes Szabolcs, az Összefogás elnöke elmondta, két határozatot fogadtak el. Az egyik, hogy

az Összefogás a jövőben Szövetség néven fog működni, amiben összeolvad a három párt. Egyidejűleg elfogadták a Szövetség alapszabályát, amelyben a három elődpárt tárgyalóküldöttségei megegyeztek.

Október 2-án alakulhat meg a Szövetség

Mózes Szabolcs a ma7 kérdésére hangsúlyozta, a Szövetség szombaton elfogadott alapszabályának elbírálására 15 napja van a belügyminisztériumnak.

Az egyesülés folyamata október 2-án zárulhat le, a Szövetség alakuló kongresszusát a tervek szerint szintén Komáromban tartják

- tette hozzá Mózes.

A pártelnök kérdésünkre megerősítette, felkészültek arra az esetre is, ha járványügyi korlátozások lépnének életbe,

az alapszabály rendelkezik arról, hogy ebben az esetben online (per rollam) szavaznának a küldöttek a Szövetség megalakulásáról.

Mózes nem bocsátkozott találgatásba, mi történik abban az esetben, ha a két másik párt vezető testületei nem fogadnák el a közösen kitárgyalt alapszabályt.

Információink szerint a Most-Híd szeptember 18-án Tardoskedden, az MKP egy nappal később Rimaszombatban tartja kongresszusát.
osszefogas_kongresszus_komarom_2
Fotó:  Matus Tibor

Mózes hozzátette,

a Szövetségen belül létrejövő három platform szabadon dönt abban a tekintetben, kit vesz fel a sorai közé.

A pártelnök hangsúlyozta, az eddigiekben nem került napirendre Gyimesi György képviselő esetleges csatlakozása.

összefogás
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.