2021. július 28., 16:36

Az OĽANO is dörgölődzik Brüsszelhez - beálltak az LMBTQ őrület mögé

Az OĽANO képviselői olyan indítványt terjesztenek elő a parlament szeptemberi ülésén, melynek célja, hogy mind hazai, mind európai kontextusban egyértelműen kifejezzék, hogy a kisebbségek jogait tiszteletben kell tartani. A szerdai sajtótájékoztatón a képviselők ezt azzal az aggodalmukkal indokolták, hogy különböző fórumokon egyre nő a kisebbségek és más közösségek tagjai iránti agresszió és tiszteletlenség. Az első mondta után még örülhettünk volna, de mint kiderült a kisebbségek alatt csupán az LMBTQ mozgalom által képviselteket értik.

pride-pozsony.jpg
Fotó: TASR

A Tasr hír meglehetősen ködösen fogalmaz:

 Az állásfoglalás határozottan elítéli a kisebbségek és más közösségek iránti bárminemű diszkriminációt, és felszólítja a felelős szerveket és intézményeket, hogy kövessék nyomon a gyűlölködő megnyilatkozásokat a nyilvános térben - a választott képviselők kisebbségi jogokkal kapcsolatos megnyilvánulásait is beleértve.

Kristián Čekovský, a parlament Kulturális és Médiabizottságának elnöke arra figyelmeztetett, hogy a demokrácia egyik ismertetőjegye a kisebbségek felelősségteljes védelme a többség részéről.

Ezért itt van az ideje annak, hogy egy ilyen pozitív jelzést küldjünk a kisebbségeknek

– közölte az indítvánnyal kapcsolatban. Anna Mierna képviselő és Szakolca polgármestere szerint fontos, hogy a törvényhozás is kifejezze a kisebbségek támogatását, mivel a parlamentben is jelennek meg olyan javaslatok, amelyekkel a kisebbségi jogok korlátozására törekszenek.

Csupán a későbbiekben derül ki, hogy elkezdődött a dörgölőzés Brüsszel felé.

Ahogy írják:

Andrej Stančík szerint a

z indítvánnyal a környező országokban lezajló történésekre is reagálnak. Megemlítette a lengyel önkormányzatokon belül kialakított LMBTQ-mentes övezetek létrehozását, illetve azt a vitatott magyarországi törvényt, amely korlátozza az iskolákban a tanulók felvilágosítását a homoszexualitás és transzneműség kérdéseiről.

Innentől megkérdőjelezhető az OĽANO fennen hirdetett konzervatív mivolta, ami egyben a választóik arculcsapásaként is értékelhető.

Persze, lehet csak arról van szó, hogy

Szlovákiában sem volt minden rendben a korrupció körül, és ezzel előznének meg egy brüsszeli pénzvisszatartási eljárást.

Mindent elmond az álságos viselkedésükről, hogy mindezt pár nappal azután teszik, hogy kiderült, Szlovákia teljes mellszélességgel a Minority SafePack ügyében Görögország után második tagállamként az Európai Bizottság oldalára állt, ezzel kifejezve, hogy elutasítja az európai kisebbségek jogainak védelmét és az európai kisebbségi minimum bevezetését.

Mindenesetre  Juraj Krúpa, a parlament Védelmi és Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke, bízik benne, hogy az indítványt a parlamenti képviselők többsége probléma nélkül támogatni fogja.

Remélhetően ezzel az OĽANO képviselői nem az érintettségüket akarták kifejezni a nemi eltévelyedések terén.

Čekovský arról is tájékoztatott, hogy az indítványt a koalíciós tanács ülésén már megtárgyalták.

Azért kíváncsiak lennénk, hogy a szlovák nemzet apukája, Boris Kollár miképp szavazott erről. Csak nem csinál valaki 11 gyermeket álcából.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!