2021. június 20., 16:59

Az MKP készen áll a pártok egyesítésére. Döntött az alapszabály kérdésében a párt Országos Tanácsa - VIDEÓKKAL

A Szövetség megalakulásának feltételeként szabja az MKP, hogy a közös párt logójában megjelenjenek a magyar nemzeti színek, illetve, hogy a tárgyalási nyelv a magyar legyen.

mkp ot
Fotó: ma7

Forró Krisztián, az MKP elnöke elmondta,

az MKP készen áll rajta, hogy a két másik párttal fuzionáljon. Döntés született az alapszabály ügyében, amit továbbítanak a partnereknek.

Videó:  ma7
Köpöncei: Az OT határozata továbblépést jelent a Szövetség megalakulása felé

Köpöncei Péter, OT-elnök kiemelte, a küldöttek 85 százaléka megjelent a mai tanácskozáson. Ez jelzi, hogy az MKP felelősen áll a pártegyesülés kérdéséhez. Köpöncei hangsúlyozta, a mai tanácskozáson voltak viták, de a tárgyalás konstruktív mederben folyt.

Az OT megerősítő határozata továbblépést jelent a pártegyesülés folyamatában.

Az elfogadott politikai nyiltakozat kapcsán Köpöncei kiemelte, az MKP kiáll a természetes régiók mentén kialakítandó megyék, a magyar nyelv regionális nyelvként való elismerése, a Beneš-dekrétumok kollektív bűnösségére vonatkozó részeinek megszüntetése, magyar katolikus püspök kinevezése és a magyar nemezti jelképek szabad használata mellett.

mkp ot
Fotó:  ma7
Berényi: Jelenjenek meg a közös párt logójában a nemzeti színek

Berényi József általános alelnök elmondta,

a Szövetség megalakulásának feltételeként szabja az MKP, hogy a közös párt logójában megjelenjenek a magyar nemzeti színek, illetve, hogy a tárgyalási nyelv a magyar legyen.

A tömbmagyarság részére a közösségi jogok megerősítésére, a peremvidéken élők számára pedig a személyi elvű jogok kiterjesztésére törekszenek.

Nyitott kérdés az elnök, az OT-elnök, illetve az alelnök helyettesítésének formája.

Farkas: Az MKP elutasítja a települési önkormányzatok összevonását

Farkas Iván szakmai alelnök elmondta,

az MKP OT döntése szerint az egységpártnak szakmai alelnöke helyett alelnöke lesz, aki a párt belső ügyeivel, a pártépítéssel lesz megbízva.

Az MKP elutasítja a települési önkormányzatok összevonását. Az MKP nem járul hozzá az adóterhek növeléséhez. A kormány rendszerszinten foglalkozzon a post-Covid szindrómával küzdő betegekkel.

Cziprusz: Egységes fellépésre van szükség

Cziprusz Zoltán szerint történelmi döntést hozott az MKP, eljutottak odáig, hogy néhány módosítással ellenszavazat nélkül fogadták el az alapszabály-javaslatot.

Egyetértés volt abban, hogy a felvidéki magyar politika kibontakozásának lehetősége az egységes fellépés.

Kérdések:

Forró Krisztián a ma7 kérdésére válaszolva elmondta, az OT által elfogadott módosításokról tárgyalni fognak a partnerekkel, a megállapodás a partnereken múlik. Az MKP abban érdekelt, hogy a megállapodás minél korábban megszülessen.

Forró Krisztián szerint az OT által az alapszabályt érintő elfogadott módosítások esetében nincs szó ultimátumról.

Nem módosították a helyi szervezetekre vonatkozó korábbi megállapodást - hangsúlyozta Forró.

Videó:  ma7

Az Országos Tanács ülését követő sajtótájékoztatót megtekinthetik a fenti videóban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.