2019. december 17., 16:32

Az M.K. monogramos telefon nem is Marian K.-é

A televíziós váltók meghamisítása és az igazságszolgáltatás akadályoztatása ügyében vádolt Marian K. tagadja, hogy övé lenne az a telefon, amelyen a Threema-applikáción keresztüli kommunikációt folytatták.

Marian K.
Fotó: TASR

A készüléket Peter Tóth, egykori újságíró adta át a rendőrségnek. Marian K. megkérdőjelezte a módszert is, ahogyan Tóth a készülékhez jutott. Ezt a bazini Specializált Büntetőbíróság előtt mondta el.

A telefon nem az enyém, és nem is volt.

„Olyan dolgok vannak benne, amelyeket nem én írtam" - mondta Marian K. az iPhone X-ről, amelybe

az M. K. monogram van belegravírozva.

A vádlott azt is megkérdőjelezte, ahogyan Tóth hozzájutott a készülékhez. Szerinte a tanúvallomásaiban különféle változatokat adott elő arról, hogyan került a birtokába.

Marian K.
Fotó:  TASR

Daniel Lipšic, a Markíza televízió jogi képviselője mindezt hazugságnak nevezte. Elmondta, ismeri Tóth tanúvallomásait, azokat is, amelyeket a váltókkal, és azokat is, amelyeket a Kuciak-gyilkossággal kapcsolatban tett.

Kedden a szenátus előtt Lipšic felolvasta a Marian K. és védőügyvédje, Michal Mandzák közötti WhatsApp-kommunikációt. Ugyanazon a napon írtak egymásnak a váltókkal kapcsolatosan a szakértőkről is, amikor Markiza-váltók meghamisítása ügyében tanúvallomását tett. Mandzák tagadta ezt, és rámutatott, hogy a jegyzőkönyvben kétféle kommunikációról van szó, és az egyikben nem említik a szakértő nevét. Lipšic ezt egy lehetséges szinkronizálási hibának véli, mivel a rendőrség két telefont kapott Tóthtól, és mindkettőre telepítve volt a WhatsApp.

„Láthatjuk, hogy a vádlott próbál másokra hivatkozni, köztük erre a szakértőre, és ez a kommunikáció megmutatta, hogy miért" - mondta Ján Šanta, a Speciális Ügyészség ügyésze. Megkérdőjelezte a vádlottnak a telefonok lefoglalásával kapcsolatos kijelentéseit is, amit Lipšic is megerősített.

Számos kriminalisztikai jelentés és szakértői vizsgálat is ellentmond annak, amit Marian K. állít

 - tette hozzá.

Marian K.-t és Pavolt R.-t azzal vádolják, hogy Štefan A. vádlottal közösen négy hamis váltót készítettek, melyeket aztán a fizetési meghagyásokhoz mellékeltek.

Marian K. ellen a Kuciak-gyilkosság ügyében is vádat emeltek, továbbá a Gatex-ügyben is vádlottként szerepel hűtlen vagyonkezelés miatt. Pavol R.-t azzal is vádolják, hogy ő rendelte meg Sylvia Klaus-Volzová meggyilkolását.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.