2021. július 29., 10:18

Átverésnek nevezik a világjárványt! Több százan tüntetnek az elnöki palota előtt

Csütörtök reggel óta több százan tüntetnek a pozsonyi Hodža téren, az elnöki palota előtt a járványügyi intézkedések és a kormány ellen. Eddig békésen zajlik a tüntetés. Több tucat rendőr is a helyszínen van.

koronavírus tüntetés Pozsony
Fotó: TASR

A tüntetők közölték, hogy általános sztrájkot hirdettek,

a jogaik korlátozása és a nemzet irtása ellen tiltakoznak.

Zuzana Čaputová köztársasági elnököt, a kormányt és a parlament tagjait kritizálják. Negatívan nyilatkoztak a sajtóról és az újságírókról is. Tiltakoznak a járványügyi intézkedések ellen, elutasítják a COVID-19 elleni védőoltást és a tesztelést.

A világjárványt átverésnek nevezték.

„Le a maszkkal, fel a fejjel!” - skandálták többször is a Pozsony központjában lévő téren. Néhány tüntető nemzeti zászlót, vagy „a vakcina gyilkosság”, illetve „apartheid” feliratú transzparenst tart. Elutasítják azt a rendelkezést, amely előírná, hogy a digitális COVID-kártyát vennék figyelembe az intézkedések meghozatalakor.

A Grassalkovich-palota kertje csütörtökön és pénteken biztonsági okokból zárva lesz. Július 23-án, pénteken több százan tiltakoztak a parlament előtt a járványügyi intézkedések és a kormány intézkedései ellen.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.