magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2023. április 12., 12:00

Andrej Danko és Tomáš Taraba közösen indul a választáson

Közösen indul a választáson a parlamenten kívüli SNS és a Život - Národná strana (Élet – Nemzeti Párt) – tájékoztatott szerdán a két párt elnöke, Andrej Danko (SNS) és Tomáš Taraba (Život-NS).

SNS
Fotó: TASR

Danko azt is közölte, további pártokkal is tárgyalnak, a céljuk egy stabil kormány létrehozása a választás után.

Ezzel megvalósul a nemzeti, a keresztény és a szociális erők összefogása

– jelentette ki Danko.

Hozzátette,

Taraba és pártjának tagjai az SNS listáján indulnak, és a helyeket illetően megállapodást kötnek az egyes jelöltekkel.

Emellett további pártokkal is tárgyalnak, közlése szerint ezek nem érik el a felmérésekben az 5 százalékos bejutási küszöböt. A közös listával az a céljuk, hogy a szeptemberi választáson ne vesszenek el a nemzeti, keresztény és szociálisan érzékeny választók szavazatai.

Danko egy stabil kormány létrehozásának fontosságát hangsúlyozta,

mivel szerinte az elmúlt három évben mély társadalmi és gazdasági válságba került az ország, lebontották az államok és veszélybe került a demokrácia.

A stabil kormány Danko szavai szerint reményt ad Szlovákiának a társadalmi változásokra. Az SNS elnöke szerint ha pártja nem jutna be a parlamentbe, nagyon nehéz lenne ilyen kormányt létrehozni.

Taraba kijelentette, nagyra tartja, hogy Danko tisztában van az SNS politikai felelősségével. Leszögezte, nem az a céljuk, hogy Szlovákia kilépjen a nyugati struktúrákból, hanem az ország érdekeit akarják védeni, példaként az állam eladósodását hozta fel. Szerinte a parlamenti választás tétje az, hogy továbbra is olyan politikusok fognak-e kormányozni, akik ártanak az országnak, és csak „ugródeszkának használják a nemzetközi karrierjükhöz”.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.