Államfő: A kiutasítással elhatárolódtunk az érdekeinket veszélyeztető akcióktól

2021. április 23., 07:42
ma7 | TASR

A három orosz diplomata kiutasításával Szlovákia egyrészt a támogatásáról biztosította a Cseh Köztársaságot, másrészt szigorúan elhatárolódott a külföldi titkosszolgálatok „országaink területén végzett” olyan tevékenységétől, amely „a biztonsági érdekeinket veszélyezteti”. Ezt Zuzana Čaputová államfő jelentette ki csütörtökön.

 

Fotó: TASR/AP
A csehekkel mindig támogattuk egymást, jóban-rosszban. Az orosz diplomáciai misszió három tagjának Szlovákiából való kiutasításával egyrészt a támogatásunkról biztosítottuk a legközelebbi szomszédunkat, partnerünket és szövetségesünket, másrészt pedig szigorúan elhatárolódtunk a külföldi titkosszolgálatok országaink területén végzett olyan tevékenységétől, amely a biztonsági érdekeinket veszélyezteti”

– állapította meg az államfő.

A Szlovák Köztársaság, reagálva a csehországi eseményekre, kiutasít három orosz diplomatát, jelentette be csütörtökön Eduard Heger (OĽANO) kormányfő. Hét napon belül kell elhagyniuk az ország területét.

2021. április 22., 17:13

Kiutasítunk három orosz diplomatát Szlovákiából

Szlovákia, mint szuverén ország megteremti a feltételeket a diplomáciai képviseletek működéséhez, de nem tolerálhatja, ha a külföldi képviselet nem tartja be a megegyezett elveket.

Kövesse facebook oldalunkat is!