2022. március 11., 10:44

A WHO azt ajánlja Ukrajnának, hogy semmisítse meg a kórokozókat a laboratóriumaiban

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azt tanácsolja Ukrajnának, hogy semmisítse meg a laboratóriumaiban tárolt veszélyes kórokozókat.

WHO-székház
A WHO központja
Fotó: Getty Images

Mint minden államnak, Ukrajnának is vannak a közegészségügyi hivatalaihoz tartozó laboratóriumai, ahol a veszélyes betegségeket vizsgálják, beleértve a Covid-19-et is.

Néhány ukrán laboratórium a múltban az Egyesült Államoktól, az Európai Uniótól és a WHO-tól is kapott támogatást.

Ezek most az orosz propagandaháború célpontjai. Oroszország azzal vádolja Ukrajnát, hogy biológiai és vegyi fegyverek gyártására alkalmas berendezései vannak, amelyeket az Egyesült Államok irányít.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azt tanácsolja Ukrajnának, hogy semmisítse meg a laboratóriumaiban tárolt veszélyes kórokozókat, hogy ezzel elejét vegye azok "bármilyen esetleges kikerülésének", ami veszélyeztethetné a lakosságot.

A WHO vezetője csütörtökön tájékoztatta a Reuters hírügynökséget. Ma már a brit The Guardian napilap is nyilvánosságra hozta a hírt. A WHO vezetője azonban nem volt hajlandó közölni, hogy mikor adták az ajánlást Ukrajnának, ahogy azt sem, hogy milyen kórokozókról és mérgekről van szó.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.