2020. november 11., 16:44

A védelmi miniszter szerint a Smer törvényszegésre buzdítja az embereket

Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter felelőtlenségnek tartja, hogy a Smer is részt vesz azon a demonstráción, amelyet november 17-re terveznek.

Fotó: TASR
Jaroslav Naď, a honvédelmi tárca első embere.

Naď a kormányülést követően elmondta, ha a Smeresek szólítják fel az embereket arra, hogy a törvényeket ne tartsák be, akkor Ficóék valamitől nagyon félhetnek.

Mint ismeretes, Pozsonyban november 17-én, újabb tüntetésre kerül sor az újabb járványügyi szigorítások miatt. A szervezők a közösségi oldalukon arról tájékoztattak, hogy a tüntetés kedden 15:00-órai kezdettel valósulna meg a pozsonyi főpályaudvaron.

A demonstrációt a Smer is támogatja, mi több, csatlakozni kívánnak.

A Smer arra buzdítja az embereket, hogy akik nem értenek egyet Matovič intézkedéseivel, azok november 17-én az utcán kifejthetik a véleményüket.

A Smer egyébként egy videót is közzétett erről.

 

Az első tüntetésre október 17-én került sor a pozsonyi kormányhivatal előtt. A rendőrség több embert is meggyanúsított, többek között két férfit, akik egy köztisztviselőt is megtámadtak. A rendőrség információi szerint egy az egyik gyanúsított egy 31 éves cseh állampolgár, a másik pedig egy 31 éves poprádi férfi.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.