2020. szeptember 27., 11:03
Frissítve: 06:17

A TASR szerint Hrnko mellett Berényi is helyet kapott Kollár tanácsadói között, de Berényi erről nem tud, Kollár is cáfol!

Ahogy azt néhány nappal ezelőtt megírtuk, Boris Kollár házelnök tanácsadóul fogadta Anton Hrnkót, az SNS soviniszta kirohanásairól elhíresült politikusát. A TASR most arról ír, Berényi József, az MKP alelnöke is Kollár egyik tanácsadója lett.

Fotó: TASR

Michaela Jurcová, a házelnök szóvivője megerősítette az együttműködés tényét, mint fogalmazott Berényi József Kollár külsős tanácsadóinak egyike lesz, csakúgy, mint Anton Hrnko, aki havi ötszáz euróért nemzetiségi kérdésekben ad tanácsokat. A házelnöknek egyébként egyetlen "belsős" tanácsadója van, Juraj Priputen, aki külpolitikai ügyekben segít a házelnöknek.

Telefonon értük utol Berényi Józsefet, aki a vasárnap délelőtti időpont ellenére készségesen válaszolt kérdéseinkre. Azt mondja, meglepte őt a TASR híre, hiszen nem kapott hivatalos megkeresést arra, hogy Boris Kollár házelnök külsős tanácsadója legyen. 

Berényi a komáromi híd avatásán beszélt utoljára Boris Kollárral, s akkor abban maradtak, ha a házelnök kollégájával vagy a magyar kormány más politikusával tárgyal, megkeresi előtte őt.

Ez egy teljesen informális beszélgetés volt, meglep a TASR híre.

- közölte Berényi.

A hírügynökség azt írja, Berényi József nem áll a házelnöki hivatal alkalmazásában, "külsős tanácsokat ad". Júniusban derült ki, hogy az MKP alelnökét a kormányhivatal is tanácsadónak kérte fel, a politikus kisebbségi témákban konzultál Igor Matovič kormányfővel.

Berényi József néhány perccel ezelőtt közölte szerkesztőségünkkel, sikerült beszélnie Boris Kollár házelnökkel, aki szintén megerősítette, ilyen felkérést nem küldött Berényinek, pusztán abban maradtak, ha legközelebb magyar vendége jön, vagy Magyarországra látogat, kikéri a tanácsát. Kollár és Berényi szerint is félreértésről lehet szó, hiszen a házelnök is tudja, az MKP-s politikus a kormányfő tanácsadói stábjának tagja. 

 

Megosztás
Címkék