2023. január 28., 15:49

A smeres képviselő szerint elfogadhatatlan, hogy szeptemberig ez a kormány vezesse az országot

Elfogadhatatlan, hogy a bizalmatlansági szavazáson megbukott kormány egészen szeptemberig folytathassa tevékenységét - jelentette ki a Smer-SD képviselője, Richard Takáč a közrádió Szombati dialógusok című műsorában. Ugyanakkor Ján Budaj megerősítette, hogy a koalíciós pártok megegyeztek a választások szeptemberi időpontjában.

Richard Takáč Ján Budaj
Fotó: TASR

Budaj úgy gondolja, hogy a szükséges reformokat végre kell hajtani.

A polgároknak modern államot kell kapniuk, nem pedig egy klientelista félmaffiát,

amely a bíróságokat és az ügyészséget is irányítja“ - jelentette ki a miniszter, hozzátéve, hogy a választásokig tartó időt a környezet védelmére szeretné kihasználni.

Takáč szerint az őszi időpontra azért van szüksége a jelenlegi vezetésnek, hogy félreállíthassa az ellenzék vezetőit.

Egyúttal kritizálta a koalíciót, hogy minden döntését az utolsó pillanatban hozza. Tették ugyanígy a múltban is, például az egészségügyi dolgozókkal kötött megállapodásokkor - jelentette ki a Smer-SD politikusa.

Budaj nem kívánt véleményt nyilvánítani Dzurinda politikai projektjéről.

„Mi a szokásos politikai kultúrát követve nem akarunk a médián keresztül üzengetni.

A jobboldal és az eddigi koalíciós pártok helyzete katasztrofális állapotban lehet, ha sikerült feltámasztani Mikuláš Dzurindát

- jelentette ki Richard Takáč. A Smeres képviselő azt is elutasította, hogy a parlamenten kívüli SNS-szel indulnának a következő választásokon, szavai szerint a Smer-SD egyedül kíván harcba szállni a szavazatokért.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.