2021. október 16., 16:13

A Smer volt pénzügyminisztere csökkentené a kormánypolitikusok fizetését, Matovičnak nincs ellenvetése

A volt pénzügyminiszter, Ladislav Kamenický (Smer) jelentősen csökkentené a kormány politikusainak a fizetését. Igor Matovič pénzügyminiszter is egyetért a javaslattal, sőt ő az összes parlamenti képviselő fizetését csökkentené.

Vitatkoztak
Igor Matovič és Ladislav Kamenický
Fotó: TASR

Az RTVS Szombati dialógusok (Sobotné dialógy) című műsorának a vendégei Igor Matovič és Ladislav Kamenický voltak.

A smeres képviselő kritizálta a kormány által elfogadott új költségvetési tervet. Kamenický szerint nem jut elég pénz az állami szektorba.

Jó nagy nullát kapnak majd a tűzoltók, a rendőrök, a katonák és az egészségügyben dolgozók. A tanároknak pedig akkor emelitek meg a fizetését, ha a koalíciós pártok szót fogadnak

– jelentette ki Kamenický.

Matovič tagadta, hogy a költségvetési tervezetet a koalíciós pártok zsarolásával fogadták volna el. Emlékeztetett, ha az állam pluszpénzt akar adni, akkor valahonnét mindig el kell venni.

Kamenický szerint a költségvetést teljesen máshogyan kellett volna elkészíteni. Példának hozta fel azt, hogy

a kormánytagok fizetését jelentősen csökkenteni kellene.

Matovič erre azt válaszolta, hogy ez ellen nincs semmi kifogása, de akkor az összes parlamenti képviselőnek csökkenteni kellene a bérét.

Én nagyon szeretném lecsökkenteni a képviselők fizetését, amelyet Kamenický úr nettó 1000 euróval emelt  

– fogalmazott Matovič, aki hozzátette, rendkívül felelőtlennek és farizeusi cselekedetnek tartja ezt Kamenickýtől, aki annak idején a képviselők fizetését havi ezer euróval emelte meg.

Kamenický ezt tagadta, szerinte amikor miniszter volt, akkor a képviselők fizetését csökkentették.

A két politikus megegyezett abban, hogy a másik nem ért a pénzügyekhez.

Kamenický úgy vélte, hogy ő jobban tanulmányozta a költségvetést, mint maga Matovič, és szívesen beszélne a részletekről.

Matovič viszont azt állította, hogy Kamenický volt az Európai Unió legfelelőtlenebb pénzügyminisztere, milliárdokat pazarolt el, most pedig csak okoskodik.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.