2021. július 25., 13:20

A Smer továbbra is ellenzi az oltottsági előnyökről szóló új törvényt

Az ellenzéki Smer-SD továbbra is kitart amellett, hogy az új, az oltottsági előnyökről szóló törvény, melynek értelmében a Közegészségügyi Hivatal a járványügyi intézkedések során figyelembe venné az emberek oltottságát, alkotmányellenes.

Robert Fico
Fotó: TASR

Ezért Robert Fico felszólította Zuzana Čaputová köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a törvényt. A volt kormányfő azt is kilátásba helyezte, hogy a jövő héten az Alkotmánybírósághoz fordulnak a kérdéses törvény miatt.

Fico szerint az országban káoszhoz vezetne az, hogy

az új törvény nem egyértelműsíti, pontosan hol lesznek érvényben a törvény rendelkezései.

Szerinte ez

a törvény sokkal inkább arról szól, hogy oltakozásra kényszerítsék a polgárokat.

Megismételte: Boris Kollár, a parlament elnöke, valamint a kormánykoalíció eurómilliárdos üzletelése csupán a koronavírus-tesztelés.

Boris Susko, a Smer-SD tagja, a párt sajtótájékoztatóján szintén azt kifogásolta, hogy az elfogadott rendelkezés nem szabályozza azt, hogy hol találkozhatnak az emberek és hol nem.

Szerinte

a Közegészségügyi Hivatal rendelkezései nem korlátozhatják az emberek szabadságát.

A koronavírus-tesztekkel kapcsolatban pedig az a gondja, hogy nincs pontosan meghatározva sem az elvégzendő tesztek típusa, sem azok érvényességének határideje.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.