2023. május 25., 18:17

A Smer-SD megkérdőjelezi a Kuciak-gyilkosság kivizsgálását

A Smer-SD megkérdőjelezi a Kuciak-gyilkosság kivizsgálását. A párt szerint a rendőrség nem foglalkozott azzal a gyanúval, hogy Ján Kuciak újságíró meggyilkolásához egy áfacsalásokat elkövető bandának lehetett köze, amelyről cikkeket írt. Erről Rober Fico, a párt elnöke, és Robert Kaliňák, a párt elnökségének tagja beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Robert Fico
Fotó: TASR

„Andruskó is közvetlen kapcsolatban volt áfacsaló bandákkal. Ezeknek a csoportoknak az egyes tagjai most az együttműködő vádlottak közé tartoznak” – mondta Kaliňák.

Fico arról beszélt, hogy több ügy Daniel Lipšic különleges ügyészhez köthető. Fico szerint a Kuciak-gyilkossággal megpróbálták megbélyegezni a Smer-SD-t, Lipšic pedig az áldozatok hozzátartozóit képviselte és hozzáférése volt az aktákhoz. Kijelentette, hogy a különleges ügyésznek nincs biztonsági átvilágítása, emellett személyesen ismeri és korábban többször beszélt Alena Zsuzsová elítélttel.

Matovič: Fico mondja meg a hatóságoknak, ki ölte meg Ján Kuciakot

Igor Matovič, az OĽANO elnöke felszólította Robert Ficót, a Smer-SD elnökét, hogy árulja el a bűnüldöző szerveknek, ki ölte meg Ján Kuciak újságírót és menyasszonyát, Martina Kušnírovát. Matovič egy 2022-es nyitrai (Nitra) nagygyűlésen elhangzottakra hivatkozott, ahol Fico kijelentette, tudja ki ölte meg Kuciakot.

Ha 390 nappal ezelőtt kijelentette, hogy tudja, ki a gyilkos, akkor önnek kötelessége lett volna azt közölni a bűnüldöző szervekkel”

– szögezte le Matovič csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Fico egy másik mondatára is emlékeztetett: „Ne hagyjuk elveszni az igazságot Kuciakról. Egy napon majd megmondjuk, ki ölte meg Kuciakot. Mindenkit sokkolni fog, hogy ki tette”.

Matovič visszautasította a Smer csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottakat, szerinte a párt felháborító módon próbál a nyilvánossággal elhitetni olyan nyomozati verziókat, melyek szerint nem Marian K. rendelte meg az újságíró megölését.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.