2021. július 30., 15:12

A rendőrség amatőr felvételeket vár a pozsonyi tüntetésről: a rendbontókat akarják beazonosítani

Elmondásuk szerint a törvényellenes, közrendet megzavaró cselekedetek feltárása miatt a szlovák rendőrség arra kéri a lakosságot, legyenek szívesen a tegnapi, illetve mai pozsonyi kormány- és oltásellenes tüntetéseken készült amatőr felvételeiket megküldeni a hatóságoknak.

Pozsony tüntetés
Fotó: TASR

A pozsonyi rendőrség szóvivője, Michal Szeiff külön kiemelte, hogy szeretnék kideríteni annak a férfinak a személyazonosságát, aki inzultálta egy épp arra haladó fehér BMW sofőrjét. 

Szeiff közölte:

Amennyiben, bárki rendelkezik olyan hang- vagy filmfelvétellel amely törvényellenes cselekedeteket rögzítettek a tegnap, be nem jelentett demonstráción (...), például fizikai inzultus, garázdaság és hasonlók, arra kérjük juttassa el azt a rendőrséghez.

A felvételeket CD-n, USB-n vagy bármely egyéb módon át lehet adni az ország bármely rendőrkapitányságán, sőt, a rendőrség minden netes elérhetőségén (email, közösségi oldalak) keresztül is nagy szeretettel várja ezeket a felvételeket.

Több százan tüntettek csütörtök reggeltől a pozsonyi Hodzsa téren, az elnöki palota előtt a járványügyi intézkedések, valamint Zuzana Čaputová köztársasági elnök, a kormány és a parlament ellen. Röviddel 11 óra után a tüntetők kivonultak a tér körüli utakra, és blokkolták a forgalmat. Emiatt kocsisorok alakultak ki a városközpontban, és a városi közlekedés útvonalát is meg kellett változtatni. A tüntetők a Kollár tér felé is vonultak, ahol szintén elállták az útkereszteződést. A tüntetést kisebb incidensek kísérték az arra járó sofőrökkel, gyalogosokkal és az ott lévő újságírókkal. A rendőrség szerint a tüntetésen körülbelül 1000-1500-an vettek részt.
Megosztás
Címkék