2021. július 30., 11:57

Folytatódik a tiltakozás a fővárosban - ma is tüntetnek a járványellenes korlátozások miatt

A TASR-hírügynökség beszámolója szerint reggel óta gyűlnek az emberek az elnöki palota elé, a tervek szerint folytatódni fog a csütörtökön elindult tüntetéssorozat. 

koronavírus tüntetés Pozsony
Fotó: TASR

A pozsonyi rendőrség tájékoztatása szerint megtették a "megfelelő óvintézkedéseket" és bármilyen törvénysértés, például a közrend megzavarása esetén készek azonnal közbelépni. A Hodža téren még csütörtökön gyűlt össze először jelentősebb tömeg, hogy a járványhelyzet miatti korlátozások, az oltások és a szerintük félrevezető járványkampány miatt tiltakozzanak. A tüntetők később leállították a pozsonyi belváros közlekedését, kisebb dugót okozva azzal, hogy a sínekre és az úttestre vonultak. 

A rendőrség azt állítja, csütörtökön mintegy 1000-1500 demonstráló lehetett az utcákon.

Tegnap a rendőrség sokáig nem avatkozott közbe, mondván, bár a tüntetés nem volt előre bejelentbe, nem történt semmi olyan incidens, ami okot adott volna annak feloszlatására. Végül este nyolc óra körül a rendőrök hozzálátták az egyébként is egyre fogyatkozó tömeg kiszorításához és a közlekedés is helyreállt. 

A TASR hírügynökség úgy tudja, egy másik demonstrációra is sor kerül ma Pozsonyban, de ellenkező előjellel. Délután öt órától a Szabadság térre hirdettek meg oltáspárti nagygyűlést - A beoltott Szlovákiáért címmel. 
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!