2020. november 20., 08:28

A rendőrökkel összetűzésbe került ĽSNS-es képviselő az ügyvédje szerint munkaképtelen

Andrej Medvecký (ĽSNS) parlamenti képviselő, akit a rendőrség a november 17-ei, pozsonyi tüntetésen vett őrizetbe, legalább 14 napig munkaképtelen marad. Erről Radovan Hrádek, a képviselő ügyvédje számolt be egy csütörtöki sajtótájékoztatón Besztercebányán. 

Fotó: TASR

A rendőrségi beavatkozás során a politikus egy vágott sebet szerzett az arca jobb oldalán, amely vérzett is. Emellett felszíni fejsérüléseket is szenvedett. Az ügyvéd elmondása szerint Medveckýt MR és CT vizsgálatnak is alávetették, és továbbra is fájdalmai vannak.

Hrádek bevallása szerint még aznap este együtt volt a képviselővel a Ružinov – západ rendőrkapitányságon, és feljelentést tettek hivatali hatáskörrel való visszaélés, valamint hivatalos személy elleni erőszak ügyében. Utóbbit azzal indokolták, hogy Medvecký parlamenti képviselő.

Az ügyvéd elmondása szerint azt az információt kapták, hogy az üggyel a belügyminisztériumi felügyelőség fog foglalkozni.

Hozzátette:

a védence agyrázkódást szenvedett, és ha nem javul az egészségi állapota, a rendőrök által elkövetett testi sértés miatt is feljelentést tesznek.

Marian Kotleba, az ĽSNS párt elnöke csütörtökön kilátásba helyezte, hogy az üggyel kapcsolatban a parlamentben kérdőre fogják vonni Roman Mikulec (OĽANO) belügyminisztert. Hozzátette: ha a tárcavezető nem vállalja a felelősséget, az alárendeltjeit kell felelősségre vonnia.

Kotleba állítja:

a tüntetések résztvevőitől több olyan videofelvételt is kapott, amelyek bizonyítják, hogy egy rendőr pirotechnikai eszközt dobált, így provokálva a tömeget, illetve hogy a festékkel töltött műanyag lövedékek kilövésével a „békés résztvevőket” veszélyeztették, ezek egyike pedig megsebesített egy 15 éves fiút.

Az ĽSNS elnöke köszönetet mondott a tüntető állampolgároknak azért, hogy nem hagyták magukat provokálni.

Megosztás
Címkék