2020. március 4., 12:13

A PS-Spolu egyelőre nem fordul az alkotmánybírósághoz, de gyűjti az észrevételeket

A választásokon mindössze pár száz szavazattal alulmaradt PS-Spolu még nem tervezi, hogy az alkotmánybírósághoz fordul a szavazatok újraszámlálása ügyében. Az észrevételeket, javaslatokat viszont gyűjti, közölte Silvia Hudáčková, a koalíció sajtószóvivője.

truban beblavy
Fotó: TASR

Jelenleg az anyaggyűjtés folyik, amiből kiderül, van-e alapja annak, hogy az alkotmánybírósághoz forduljanak, tette hozzá.

Ennek érdekében egy új weboldalt indítottak, ahol az emberek jelezhetik, ha pontatlanságot tapasztaltak a szavazatszámláláskor.

Ennek alapján döntenek a további lépésekről, nem a saját választási eredményük miatt, hanem azon polgárok szavazatai miatt, akiknek voksát nem számították bele az eredménybe, hangsúlyozta a szóvivő. A PS-Spolku tehát várja azok észrevételeit, akik szabálytalanságot tapasztaltak a választások során.

A PS-Spolu  koalíció a parlamenti választásokon 6,96 százalékot szerzett, és mindössze 926 voks hiányzott ahhoz, hogy bekerüljön a parlamentbe.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.