2021. március 2., 12:35

A progresszívek egy gyékényen Ficóval és Pellegrinivel, csak nem úgy

A parlamenten kívüli Progresszív Szlovákia a kormányfő, Igor Matovič (OĽaNO) menesztését, illetve a kormány átalakítását szeretné.

Fotó: TASR
Irena Bihariová

A párt internetes szavazást indított, amelyben az állampolgárokat arra kérik, támogassák Igor Matovič (OĽaNO) távozását a kormány éléről. Az összegyűjtött íveket az SaS és a Za ľudí pártok elnökeinek is elküldik.

A PS ezzel azt szeretné elérni, hogy a SaS és a Za ľudí szorgalmazza a kormányfő távozását, alakítsák át a kormányt, vagy ha ez nem sikerül, akkor távozzanak a koalícióból.

A PS elnöke, Irena Bihariová leszögezte,

nem szeretné, ha a Smer és a Hlas népszavazási kezdeményezése lenne a megoldás, ezért indították el saját kezdeményezésüket, amelyet a stacilo.sk weboldalon lehet kitölteni.

Bihariová elmondta, az összegyűjtött aláírásokat

Richard Sulík (SaS) és Veronika Remišová (Za ľudí) elé viszik.  Bihariová szerint a két pártnak ezt meg kell tennie, mivel eddig  úgy igazán nem mertek szembemenni a kormányfővel.

Meggyőződésünk, hogy az embereknek már elegük van az állandó káoszból, veszekedésből és a rengeteg kudarcból, amit Matovič művelt. Véleményünk szerint a miniszterelnöki tisztsége már nem fenntartható, szeretnénk, ha a polgárok is elmondanák erről a véleményüket

– mondta Bihariová.

A PS elnöke szerint Robert Fico visszatérését maga Igor Matovič idézi elő. A PS nem szeretné, ha ez megtörténne, ezért is kínálnak alternatívát a Smer és a Hlas népszavazása helyett.

Megosztás
Címkék