2022. április 22., 07:47

A Polis bőven parlamenten belülre, az AKO viszont a küszöb közelébe sem méri a Szövetséget

Ahogy arról tegnap este beszámoltunk, a Polis közvélemény-kutató felmérése 6,4 százalékra, azaz bőven a parlamenti küszöb fölé mérte a magyar pártot. A Szövetség azonban egy másik kutatás alapján messze nem ennyire népszerű, az AKO szintén csütörtökön késő este kiadott felmérése mindössze 2,6%-ot mért a pártnak.

parlament
Fotó: TASR

Abban mindkét közvélemény-kutatás megegyezik, hogy az ország két legnépszerűbb pártja a Hlas-SD és a Smer-SD. A Polis felmérését ebben a cikkben ismertettük részletesen, most csak az AKO eredményeit mutatjuk be.

A Hlas-SD 18,9%-ot szerezne, Ficóék 14,5%-ot, harmadik helyen az SaS végezne, 14%-kal. Őket az OĽaNO (8,9%), a PS (8,7%), a Sme rodina (6,6%), a KDH (6,5%) és a Mazurek-féle Republika (6,2%) követi.

Nem jutna tehát parlamenti mandátumhoz sem az SNS, sem Kotlebáék, de a Szövetség sem, amelynek az AKO mindössze 2,6%-ot mért. Érdekes módon az AKO 2,1%-ra mérte a Simon Zsolt-féle Magyar Fórumot is, amely párt a Polis közvélemény-kutatásában nem is szerepelt. Ez megerősíteni látszik azt a korábban általunk is felvetett elképzelést, hogy a Magyar Fórum támogatottsága azért ilyen magas, mert a válaszadók jelentékeny része azt hiszi, a "magyar pártról" van szó.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.