2022. április 21., 21:11

Felmérés: Egyre erősebb az ellenzék, parlamentbe mérték a Szövetséget

Újabb felmérés látott napvilágot, amely a politikai pártok szavazói bázisát mérték fel egy esetleges parlamenti választások esetén, ezúttal a Polis ügynökség által.

szlovák parlament
Fotó: TASR

A zoznam.sk részére készített közvélemény-kutatás az ellenzék erősödését mutatja, mert a Hlas-SD-t 19 százalékon mérte, Pellegrinit pedig egykori párttársa, a napjainkban sokat emlegetett Robert Fico vezette Smer-SD követi 16,7 százalékkal.

Ezután nagyobb űr következik, hiszen az SaS már csupán 10,2 százalékon áll, majd következik a másik két kormánypárt, a Sme rodina 8,2 és az OĽaNO 8,1 százalékkal. Őket két jelenleg parlament kívüli párt követi, a KDH 6,5 és a Szövetség 6,4 százalékkal. A magyar pártot tehát parlamentbe mérte a Polis.

Ez azért is érdekes, mert eredményükkel a sokak által magasabbra várt PS-t is megelőznék, amelyet az 1108 fő megkérdezésével április közepén végzett felmérés 6,2 százalékon mért. A parlamentbe éppen csak nem jutna be 4.9 százalékkal a Republika, a másik radikális alakulat, a Kotleba féle ĽSNS pedig 4 százalékon végezne. A negyedik kormánypárt, a Za ľudí alig több mint két százalékot érne el.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.