2021. április 1., 21:44

A parlament jóváhagyta a veszélyhelyzet meghosszabbítását

A parlamenti képviselők csütörtökön megszavazták a veszélyhelyzet meghosszabbítását. A 96 jelen lévő képviselő közül 78 szavazott a javaslat mellett, 15-en ellene. Az ismételten meghosszabbított veszélyhelyzet 40 napig tart, március 20-án kezdődött. A csütörtöki szavazással véget ért a 25. parlamenti ülésszak.

Fotó: TASR

A képviselők csütörtök délután és este tárgyaltak a veszélyhelyzet meghosszabbításáról. A kormány március 17-én döntött a hosszabbítás mellett. Ezt még a parlamentnek is jóvá kellett hagynia, legkésőbb a kormányhatározat hatályba lépésétől számított 20 napon belül.

A hosszabbítás szükségességét a kabinet azzal indokolja, hogy - elsősorban az agresszívabb brit vírusmutáns terjedése miatt - továbbra is veszélyben van az állampolgárok élete és egészsége az ország egész területén.

A kormány szerint az egyre jobb mutatók és a megbetegedések számának csökkenése ellenére a szlovákiai járványhelyzet továbbra sem stabil, az óvintézkedések idő előtti lazítása pedig a helyzet ismételt romlásához vezethet.

Megosztás
Címkék