2021. szeptember 15., 14:12

A pápa elbúcsúzott Szlovákiától, azt üzente, mindenkit a szívében hord

Ferenc pápa a sasvári szentmise végén elbúcsúzott Szlovákiától. Köszönetet mondott a püspököknek, Zuzana Čaputová államfőnek, a polgári társadalom vezetőinek, és mindenkinek, aki a látogatása előkészítésén dolgozott.

Ferenc pápa
Fotó: TASR
Drága testvéreim, eljött az idő, hogy elbúcsúzzak az országuktól. Ezen az eucharisztián hálát adtam Istennek, hogy lehetővé tette, hogy eljöjjek önökhöz, ahogy azért is, hogy utamat a népük vallási ölelésében fejezhettem be, közösen ünnepelve patrónusuknak, a hétfájdalmú Szűz Máriának ezt a fontos vallási és állami ünnepét

– mondta a pápa az egybegyűlt hívőknek.

A Szentatya megköszönte a püspököknek az előkészületeket és a fogadását, ismételten köszönetet mondott az államfőnek és a polgári társadalom vezetőinek.

Köszönöm mindenkinek, aki különféleképpen segített, elsősorban imádsággal, és örömmel üdvözlöm ismét az egyházak ökumenikus tanácsának tagjait és résztvevőit, akik megtiszteltek bennünket a jelenlétükkel. Mindegyikőjüket a szívemben hordom, köszönöm mindenkinek

– tette hozzá.

A hívők megáldása után Ferenc pápa egy arany rózsát tett a hétfájdalmú Szűz Mária szobrához. A mise után a pápa a pozsonyi repülőtérre utazik, ahol búcsúceremóniát tart. Ezt követően Rómába repül.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.