2021. november 9., 15:48

A pandémia-táppénz ugyanannyi lesz, mint amennyi más betegség esetén jár

Az állam egyenrangúvá akarja tenni a koronavírus és más betegségben szenvedők juttatásait. Akik a Covid miatt kényszerülnek betegszabadságra, azok ugyanannyi táppénzt fognak kapni, mint a többi beteg, jelentette ki Eduard Heger kormányfő.

láz megfázás
Fotó: unsplash.com

Szerinte van a covidon kívül is sok más betegség, amikben az emberek szenvednek, például a daganatos betegségek vagy a szívbetegségek.

Ezért döntöttek úgy, hogy a covid-táppénzt visszaállítják a standard színvonalra. Annál is inkább, mert már lehet védekezni a koronavírus-fertőzés ellen, már rendelkezésre áll a vakcina.

A szakmai konzílium múlt heti javaslatai közt az szerepelt, hogy csökkentsék a pandémia-táppénzt azok számára, akik oltatlanul kapták el a covidot, és tartsák meg a jelenlegi szinten az oltottak számára.

A kormány olyan jogi változtatásokat is eszközöl, hogy a cégek ellenőrizni tudják, hogy az alkalmazottjuk oltott, tesztelt vagy Covidon átesett-e.

Ha ezek közül egyik sem, akkor ez esetben eldöntheti, hogy ezeket az alkalmazottakat tesztelni fogja, akkor hetente kétszer köteles számukra biztosítani a tesztelést”

– mondta kormányfő. A javaslatokról a kormány legközelebbi ülésén tárgyalnak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.